top of page

FOTOGRAFIE

 LEERJAAR 2 PERIODE 1 - ​PORTRET

Voor het onderdeel Portret zouden we een serie foto's maken rondom het thema 'Helden en Idolen'. Ik heb hierbij gekozen voor het Priesterschap als beroep. Mijn oom is priester en de laatste tijd lijken mensen dat beroep steeds vaker als niet meer noodzakelijk te zien, terwijl het wel een beroep is waarvoor je heel wat opoffert en waarbij heel je leven in het teken van het priesterschap staat en waar je dus best tegenop mag kijken. De eerste categorie moesten we ons model 'heroïsch' afbeelden. Bij de tweede zouden we foto's maken voor in een vakblad. De derde voor in een magazine en de laatste categorie mocht je zelf invullen waarbij ik geprobeerd heb het leven achter het priesterschap te laten zien.

 LEERJAAR 2 PERIODE 1 - ​PRODUCT

Voor het onderdeel Product tijdens deze periode heb ik gekozen om de metronoom als onderwerp te pakken. Er waren vier categorieën. Bij de eerste categorie moest je het voorwerp zo neutraal mogelijk fotograferen. De tweede categorie draaide meer om de sfeer, waarbij ik een geheimzinnig gevoel wilde creëren en ik gespeeld heb met de sluitertijd. Bij de derde categorie was de bedoeling een model te gebruiken, waarbij ik de metronoom uit zijn natuurlijke context gehaald heb en als een accesoire neer heb gezet. Het zou een vervanger voor de hedendaagse horloge kunnen zijn. De metronoom geeft het ritme aan waarop je zou moeten leven. Dat heb ik ook weer doorgetrokken naar de laatste categorie, waarbij je een eigen invulling mocht geven aan de situatie waarin je je voorwerp plaatste. Zo heb ik hier de metronoom neergezet als een soort groot kerkgebouw, wat het ritme van het leven van de stad bepaalt. Hierbij heb ik weer met sluitertijd gespeeld om dat effect te versterken.

LEERJAAR 1 PERIODE 2 - RUIMTE

Tijdens de tweede periode zijn we aan de slag gegaan het met thema 'ruimte'. Zo kregen we de opdracht ' my little space' waarin we onze eigen kleine wereldje gingen creëren, in een kartonnen doos, en er later foto's van gingen maken.

LEERJAAR 1 PERIODE 1 - TECHNISCHE BEGRIPPEN

Tijdens deze periode zijn we eerst opgedeeld in groepjes van ongeveer zes personen. Drie weken lang zouden we samen een serie foto's maken. De eerste week als onderwerp 'achter de camera' waarin we ons bezig gingen houden met standpunt, moment en kader. De tweede week 'voor de camera' met als subonderwerpen enscenering, rekwisieten en licht en de derde week 'met de camera' waar we de onderwerpen sluitertijd, diafragma en lens gingen onderzoeken. Later gingen we individueel aan de slag en zijn we opnieuw beziggeweest met 'achter de camera' en 'met de camera'.

bottom of page