GRAFISCHE VORMGEVING

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

LEERJAAR 2 PERIODE 2 - INDESIGN SUBOPDRACHTEN

 

Deze periode hebben we verschillende opdrachtjes gekregen die we moesten uitwerken in het programma Adobe Indesign, zodat we het programma nog beter onder de knie zouden krijgen. Zo hebben we o.a. een cd opdruk, cd booklet, poster, folder en bestelformulier ontworpen. Deze heb ik allemaal ontworpen voor de band 'Jagwar Ma', wat meteen als inspiratie heeft gediend voor mijn ontwerp.

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8

LEERJAAR 2 PERIODE 2 - INDESIGN MAGAZINE 

 

Naast de kleinere opdrachten in Indesign hierboven hebben we ook een magazine ontworpen. Bij dit magazine was jijzelf het uitgangspunt. Hierbij een selectie van de pagina's.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

LEERJAAR 1 PERIODE 3 EN 4 - INDESIGN EN ILLUSTRATOR

We zijn het laatste half jaar bezig geweest om vooral het programma Adobe Indesign onder de knie te krijgen. We hebben heel wat weken besteed om de basisfuncties te leren kennen. Ondertussen hebben we onderzoek gedaan naar lay-outs in tijdschriften en reclame en gekeken wat we wel geslaagd vonden en wat voor ons 'design-crimes' waren. Daarnaast hebben we gekeken naar verschillende boekbindtechnieken. In de vierde periode zijn we nog iets dieper ingegaan op Adobe Indesign en hebben we ook een lesje gehad in Adobe Illustrator. Hierna werden we op de proef gesteld en was het de bedoeling ons procesboek van het bollenproject helemaal zelf vorm te geven, inclusief een illustratie gemaakt in Adobe Illustrator, en in te binden.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

LEERJAAR 1 PERIODE 2 - POSTER, FLYER EN VISITEKAARTJE

Dit vak hadden we maar één periode gehad, hierbij zijn we bezig geweest om de basistools van Adobe Photoshop onder de knie te krijgen. De eerste weken hebben we de tools in het programma bekeken, daarna is iedereen individueel aan de slag gegaan. De opdracht was een poster voor een evenement of festival te ontwerpen. Daarnaast moesten we een visitekaartje ontwerpen voor jezelf en een flyer waarin je jezelf en je (fictuele) bedrijf in laat zien.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

LEERJAAR 1 PERIODE 2 - NIETS WAT HET LIJKT

Aan het begin van de tweede periode mochten we ons bezig gaan houden met het schrijven van een verhaal waar de rest van de opdrachten op aan zouden sluiten. Mijn verhaal ging over een meisje die op weg naar blokfluitles ineens een lief schattig ding langs de weg ziet zitten. Ze wordt er als vanzelf naar toegetrokken en stopt het ding in haar tas. Uiteindelijk blijkt het ding helemaal niet zo lief te zijn, maar juist duistere krachten te hebben. Het ding werkt samen met de rest van de natuur om haar te pakken te krijgen en ze wordt dan ook door een tot leven gekomen boom gegrepen. Wanneer ze haar blokfluit terug in haar zak vindt, weet ze de controle te krijgen. 

We kregen de opdracht voor het maken van twee storyboards; Het verhaal telkens opgedeeld in drie verschillende scènes en uitgewerkt in een speciale grafische stijl die jou inspireerde. Ik heb daarbij gekozen voor de collage-stijl en de stijl waarbij bijna alleen gebruik is gemaakt van inkt, waarbij de nadruk ligt op de structuren in de tekening en waarbij heel soms één kleuraccent is aangebracht. Daarna mochten we een 3D-object maken, die aansloot bij de essentie van je verhaal. Bij mij ging dat om: 'Niets is wat het lijkt'. Zo is mijn object van buiten zacht, lijkt het goedaardig, maar is het van binnen hard, scherp en slecht. Dit komt terug in 'het ding' in mijn verhaal. Hierna gingen we aan de slag met het ontwerpen van een poster voor ons verhaal waarop de  scène met de tot leven gekomen boom is afgebeeld. Ten slotte mochten we een 'making-of'-boek maken, waarin het proces van de hele periode te zien zou zijn.